Lentse Potgrond en Slingerland potgrond, de twee substraatbedrijven van Horticoop, zijn onlangs gecertificeerd voor de nieuwe ISO-norm 9001:2015. De snelle certificering voor de nieuwe norm is te danken aan de inzet en enthousiasme van alle betrokken medewerkers

Read More
Posted in Algemeen

Wijzigingen in toelatingen gewasbeschermingsmiddelen

5/11/17 12:26 PM By Bert-Jan van Weeren

De afgelopen periode zijn er weer een aantal wijzigingen gekomen in de toelating van gewasbeschermingsmiddelen. Hieronder zetten we de belangrijkste voor u op een rij.

Read More
Posted in Algemeen

De laatste tijd is er hard gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de Scoutbox. Met deze innovatie kunnen glastuinders razendsnel een zeer accuraat beeld krijgen van de plaagdruk door wittevlieg in kassen. En sinds kort ook voor trips.

Read More
Posted in Algemeen

Het terugdringen van emissies is één van de grootste uitdagingen voor de glastuinbouw. Maar hoe doe je dat doelmatig en effectief, en welke keuzes heb je? Het antwoord op die vragen begint bij een goed en gedegen overzicht van de waterstromen op uw bedrijf. Dat kan met de Emissiecheck van Horticoop Advies.

Read More
Posted in Algemeen

Horticultural wholesaler Horticoop is cooperating with Freight Farms from Boston to bring the Leafy Green Machine to Europe. The Leafy Green Machine (LGM) is an upcycled shipping container (40ft), outfitted with a climate control, hydroponic growing system and LED-lightning. This creates the ideal growing environment for leafy greens, with minimal water use and no need for crop protection. Using vertical towers maximizes growing space in the container and makes it possible to harvest up to 1.000 heads of lettuce a week, with only 20 to 15 hours of labor.

Read More
Posted in International